Ομάδα & Συνεργάτες

Η ομαδική εργασία και ανάπτυξη είναι για εμάς στο κέντρο Ανάπτυξη του Παιδιού και λόγος πολύ σημαντική. Η φιλοσοφία μας αυτή ορίζει και το τρόπο που χειριζόμαστε τις Υπηρεσίες μας. Η ομάδα μας διαθέτει επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους που έχουν να κάνουν με ζητήματα των παιδιών. Ψυχολόγοι παιδιών, Ψυχαναναλυτές παιδιών/βρεφών, Λογοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί είναι κάποιες από τις βασικές ειδικότητες επαγγελματιών που συνεργάζονται με το κέντρο μας. Όλοι μας οι συνεργάτες παρακολουθούν εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις με πιστοποιήσεις από παγκόσμιους οργαμισμούς και ελληνικούς όπως η Crittenden 2010, Ά Ψ.Κ. Α.ΠΘ. Πράγμα που μας βοηθάει στην ανάπτυξη σφαιρικής άποψης για το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Dr. Ελευθερία Αβραμίδου

Dr. Ελευθερία Αβραμίδου

Dr. Ελευθερία Αβραμίδου bio

Λογοθεραπεύτρια
ΕΙδική Παιδαγωγός
Ψυχαναλυτική θεραπεία βρεφών/μικρών παιδιών-γονέων
Εκπαιδεύτρια CARE-Index (Εκτίμηση διεπίδρασης παιδού-γονέων)

Το όνομα μου είναι Ελευθερία Αβραμίδου και εργάζομαι ως Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός στην Α΄Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ. του ΓΝ Παπαγεωργίου. Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Α.Π.Θ.) και συνέχισα τις σπουδές μου στη Λογοθεραπεία, Ψυχολογία και Παιδική – Εφηβική Ψυχιατρική στο Ludwig – Maximiliansat Universität Μονάχου, όπου απέκτησα τους τίτλους Magister Artium και Dr.phil. Έχω είκοσι χρόνια κλινική εμπειρία στις διαταραχές ομιλίας – λόγου – επικοινωνίας και στις μαθησιακές δυσκολίες.

Οργάνωσα και είμαι υπεύθυνη τριών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ. του ΓΝ Παπαγεωργίου:

1. Πρόγραμμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Παθολογία του Λόγου,

2. 0-3: Πρώιμη Παρέμβαση,

3. CARE – Index: Εκτίμηση διεπίδρασης βρέφους – μητέρας.

Εκπαιδεύτηκα στη Θεραπεία Δεσμού και στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία βρεφών – μικρών παιδιών – γονέων, στην εκτίμηση της διεπίδρασης βρέφους – μητέρας (Infants Care – Index, Crittenden) καθώς και μικρού παιδιού – μητέρας (Toddler Care – Index, Crittenden). Είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην εκτίμηση της διεπίδρασης βρέφους – μητέρας (Infants Care – Index, Crittenden). Έχω συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαικά συνέδρια και έχω δημοσιεύσει άρθρα που αφορούν στην ανάπτυξη λόγου – επικοινωνίας, στις μαθησιακές δυσκολίες, στη δίγλωσση – πολύγλωσση ανάπτυξη, στην πρώτη γραφή – ανάγνωση, στην πρώιμη παρέμβαση. Έχω εκδόσει ένα παιδικό παραμύθι, „Όταν ο μάγος Μηλόγος…“ (Εκδ. ΕλΑ, 2012) και ετοιμάζω να εκδόσω και το δεύτερο μου παραμύθι „Η μαμά Αρκούδα“.

Η προσέγγιση που υιοθετώ στις συναντήσεις μου με τους γονείς και τα παιδιά που με επισκέπτονται με αίτημα τις δυσκολίες στον λόγο, την επικοινωνία και το παιχνίδι, εγγράφεται στη θέση πως η ανθρώπινη συνθήκη περιλαμβάνει την κοινωνική συνύπαρξη, τη σχέση ανθρώπων που διεπιδρούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τον κόσμο – θεώρηση που αναδεικνύει τον ρόλο του πολιτισμού και της ιστορίας: «Το υποκείμενο είναι αδιαχώριστο από τον κόσμο τον οποίο αυτό προβάλλει, όντας όμως και αυτό το ίδιο προβολή του κόσμου» (Μερλώ Ποντύ 2005, 407-408). Στον κόσμο αυτό ο άνθρωπος πρέπει να λειτουργεί με την «ενσυνείδητη άποψη και εμπειρία» του. Η καθημερινότητά του προσδιορίζεται και κατασκευάζεται από τη δράση του ίδιου στη βάση της διυποκειμενικότητας. Δεν υπάρχουν συνταγές ή μαγικές λύσεις, αλλά η παραδοχή πως ο άνθρωπος δρα, παράγει, αναπαράγει και μετασχηματίζει τον πολιτισμό και την κοινωνία μέσα από τους τρόπους με τους οποίους ερμηνεύει, κατανοεί και δρα. Είναι «η Αφήγηση του εαυτού για τον εαυτό· είναι σαν τη δημιουργία μιας ιστορίας για το ποιοι και τί είμαστε, τί συνέβη και γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε» (Bruner 2004, 113).

Στο πλαίσιο αυτό ο λόγος ορίζεται ως μια εξελικτική και πολύπλοκη διαδικασία, η οποία πραγματώνεται ως μέρος της συνολικής ανάπτυξης του παιδιού, με τον έμφυτο χαρακτήρα του να αναζητά τη βιολογικά προγραμματισμένη ανάπτυξη δεσμού, τη συνάντησή του με τον Άλλο, καθώς και την αισθητηριακή και συναισθηματική συνάντησή του με τον κόσμο και την εμπειρία. Μια πράξη που αποκτά ο άνθρωπος με το σώμα του και με το σώμα του Άλλου, διανύοντας τη διαδρομή από την ανάγκη στην ευχαρίστηση / επιθυμία, απαραίτητη για την οργάνωση του ψυχισμού (Αβραμίδου2016).

“Σας εύχομαι καλή περιήγηση και βρίσκομαι στη διάθεσή σας για να απαντήσω σε τυχόν απορίες σας”.

Καρατζά Στεφανία

Καρατζά Στεφανία

Καρατζά Στεφανία bio

– Ψυχολόγος
– Ma Συμβουλευτική Ψυχολογία,
University of Sheffield
– Ειδίκευση στην Πρώιμη Παρέμβαση

Ονομάζομαι Στεφανία Καρατζά και είμαι διπλωματούχος ψυχολογίας, (BA (Hons) University of Sheffield) με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (ΜΑ in Counseling Psychology with a Practicum, University of Sheffield). Συνέχισα την εκπαίδευσή μου με κλινικά προγράμματα στη Ψυχική Υγεία, στη Παθολογία του Λόγου και στην Πρώιμη Παρέμβαση. Πριν 4 χρόνια ξεκίνησε το ταξίδι μου στο χώρο των παιδιών και αναπτύχθηκε ένα έντονο ενδιαφέρον για τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Από τότε ασχολούμαι με την παρέμβαση παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο λόγο και την επικοινωνία και συναισθηματικές δυσκολίες. Επίσης, συμμετέχω σε θεραπευτικές ομάδες παιδιών με γνώμονα το παιχνίδι όπου για κάθε παιδί υπάρχει ένας ενήλικας – βοηθός που προσπαθεί να καταστείλει τα αρνητικά συναισθήματα του παιδιού. Έχω συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια με θέματα που αφορούσαν τη διάγνωση – θεραπεία των αναπτυξιακών διαταραχών καθώς και την συμβουλευτική γονέων.

Τα τελευταία 3 χρόνια είμαι επιστημονική συνεργάτης στο τμήμα Λογοθεραπείας – Πρώιμης Παρέμβασης στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ./Γ.Ν Παπαγεωργίου με υπεύθυνη την Dr. Αβραμίδου Ελευθερία. Στις Υπηρεσίες «0-3:Πρώιμη Παρέμβαση» και στην «Ε.Υ. Λογοθεραπείας – Μαθησιακών Δυσκολιών» παρακολουθούμε γονείς με παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον λόγο και την επικοινωνία, στη συμπεριφορά, στη διάθεση για παιχνίδι καθώς, επίσης και δυσκολίες στην μετάβαση από τον προφορικό στο γραπτό λόγο. Η θεραπευτική προσέγγιση στην οποία έχω εκπαιδευτεί βασίζεται στη θεωρία του δεσμού, την ψυχαναλυτική σκέψη, τα γνωστικά – αναπτυξιακά μοντέλα, τις αρχές της διεθνούς εταιρείας για την ψυχική υγεία των βρεφών W.A.I.M.H. και τη διαγνωστική ταξινόμηση (DC 0-3, Ζero – to – Three).

Κολοβού Δανάη

Κολοβού Δανάη

Κολοβού Δανάη bio

– Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός
– MSc Αναπτυξιακές διαταραχές στην
επικοινωνία και το λόγο
– Ειδίκευση στην Πρώιμη Παρέμβαση

Ονομάζομαι Κολοβού Δανάη και εργάζομαι ως Λογοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό μου γραφείο στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών από το 2014. Από τον Μάιο του 2017 συνεργάζομαι με τα Εξωτερικά Ιατρεία Λογοθεραπείας και Ψυχολογίας της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στο κομμάτι της Αξιολόγησης και της παρέμβασης σε παιδιά με δυσκολίες στο λόγο και την επικοινωνία.

    Το 2013 αποφοίτησα από το τμήμα του Παιδαγωγικού με ειδικότητα στη Λογοθεραπεία – Ειδική Παιδαγωγική της Φιλιππούπολης, Βουλγαρία. (Plovdivski universitet ’Paisii Xilendarski’). Το 2015 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης) με θέμα «Οι διαταραχές στην ανάπτυξη της επικοινωνία και του λόγου».

    Το Μάϊο του 2017 ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στο Πρόγραμμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Παθολογία του Λόγου της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. με υπεύθυνη τη Δρ. Αβραμίδου Ελευθερία. Επίσης έχω συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με τον Αυτισμό, τις Μαθησιακές δυσκολίες, τη Δυσλεξία, τη Δυσπραξία, την Παιγνιοθεραπεία και τις Αρθρωτικές και Φωνολογικές Διαταραχές.

Πετρίδης Γρηγόρης

Πετρίδης Γρηγόρης

Εξωτερικός Συνεργάτης
Πετρίδης Γρηγόρης bio

Μαθηματικός με Εξειδίκευση στις
Μαθησιακές Δυσκολίες και την Πρώιμη
Παρέμβαση

Είμαι ο Γρηγόρης Πετρίδης και κατάγομαι από τη πόλη της Δράμας. Σπούδασα στο τμημα Μαθηματικών, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δραστηριοποιούμαι στο χώρο της εκπαίδευσης στον τομέα της διδακτικής των μαθηματικών. Από το έτος του 2014 είμαι Εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΠΘ του ΓΝΘ ‘Παπαγεωργίου’ στο τμήμα των Μαθησιακών Δυσκολιών και Πρώιμης Παρέμβασης. ‘0 – 3 χρόνων. Μαζί με τους γονείς’.

    Η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για τα παιδιά, αποτέλεσαν το κύριο κίνητρο να ακολουθήσω έναν δρόμο διαφορετικό από αυτόν της διδακτικής. Σημείο συνάντησης λοιπόν, το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης στην Παθολογία του Λόγου, το οποίο παρακολούθησα στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γ. Ν. Θ ‘Παπαγεωργίου’. Έχω εκπαιδευτεί στη διάγνωση και τη παρέμβαση των μαθησιακών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και αποκομίζοντας εμπειρία από την πρακτική μου, δουλεύοντας μαζί τους, γνώρισα τον κόσμο των παιδιών. Ένα μαγικό κόσμο που μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω και να εξερευνήσω με ποικίλους τρόπους η επόπτριά μου Dr. Ελευθερία Αβραμίδου.

    Το ταξίδι έχει συνεχιστεί με το δεύτερο πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης που παρακολούθησα «0 – 3: Πρώιμη Παρέμβαση». Μέχρι και σήμερα δουλεύω με παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες στο λόγο και την επικοινωνία κάνοντας παρέμβαση και παράλληλη στήριξη σε σχολεία. Όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί με τη διεπιστημονική ομάδα που έχουμε δημιουργήσει στα πλαίσια μιας συνολικής και συνεκτικής δουλειάς που αφορά ένα και μόνο σκοπό, τη φροντίδα και την αγάπη μας για τα παιδιά.

Γκάτζιου Γλυκερία

Γκάτζιου Γλυκερία

Εξωτερικός Συνεργάτης
Γκάτζιου Γλυκερία bio

– Εκπαιδευτικός Γενικής και Ειδικής
Αγωγής με επάρκεια στην Ελληνική
Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) και
πιστοποίηση στη Γραφή Τυφλών Braille
– υποψήφια Διερμηνέας της ΕΝΓ
– Ειδίκευση στην Πρώιμη Παρέμβαση

Ονομάζομαι Γκάτζιου Γλυκερία και από τον Οκτώβριο του 2016 εργάζομαι ως Ειδική Παιδαγωγός στην Έγκαιρη Παρέμβαση του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, από τα τέλη του 2014, είμαι εξωτερική επιστημονική συνεργάτης στην Ε.Υ. Λογοθεραπείας – Μαθησιακών Δυσκολιών της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. Συμμετέχω στη διαγνωστική – θεραπευτική διαδικασία παιδιών με δυσκολίες στο λόγο (προφορικό – γραπτό) και την επικοινωνία, καθώς και σε θεραπευτικές ομάδες παιδιών.

    Το 2013 αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνεχίζω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Το 2014 ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στο Πρόγραμμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Παθολογία του Λόγου της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. με υπεύθυνη τη Δρ. Αβραμίδου Ελευθερία, καθώς επίσης και στο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή από το Κέντρο Μελέτης, Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτω πιστοποιημένη επάρκεια γνώσης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και είμαι υποψήφια διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Διαθέτω ακόμα πιστοποιημένη επάρκεια γνώσης της γραφής Τυφλών Braille μέσω του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης, ασχολούμαι με τη μουσική και μιλώ Αγγλικά και Γαλλικά.

    Έχω συμμετάσχει ενεργά σε διάφορα σεμινάρια, ημερίδες και προγράμματα πάνω στην Ειδική Αγωγή, τις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη Δυσλεξία και τη διδασκαλία γενικότερα, καθώς και σχετικά με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και την Κοινότητα Κωφών και Βαρήκοων στην Ελλάδα.

Παλικισιάνου Στέλλα

Παλικισιάνου Στέλλα

Εξωτερικός Συνεργάτης
Παλικισιάνου Στέλλα bio

– Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας
– ΜΑ ειδίκευση στη Γλωσσολογία
– Ειδίκευση στην πρώιμη παρέμβαση

Ονομάζομαι Παλικισιάνου Στέλλα και εργάζομαι ως καθηγήτρια Αγγλικών σε, ιδιωτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και φροντιστήρια Αγγλικής γλώσσας από το 1993. Από το 2004 έως και σήμερα εργάζομαι ως εξετάστρια προφορικών των πτυχίων KET, PET,FCE,CAE,CPE,ESOL Examinations του πανεπιστημίου Cambridge καθώς και MSU-CElC / MSU-CELP Examinations του πανεπιστημίου Michigan State University.

    Απέκτησα το πτυχίο της νηπιαγωγού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1997. Μέσα στα πλαίσια της διπλωματικής του εργασίας συνεργάστηκα με την Δρ. Μαρία Κάτσιου – Ζαφρανά για τη συγγραφή της εργασίας μου με θέμα «Ευαισθητοποίηση των παιδιών προσχολικής ηλικίας στη γραφή και ανάγνωση». Στο πλαίσιο των σπουδών μου στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών και της συνεργασίας μου με το νηπιαγωγείο Ντεκρολί απέκτησα πολύτιμες εμπειρίες βελτιώνοντας τις παιδαγωγικές και επικοινωνιακές μου ικανότητες.

    Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές ειδίκευσης στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλοσοφίας στον τομέα της Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ. το 1999 όπου σε συνεργασία με τη Δρ. Ιάνθη–Μαρία Τσιμπλή ολοκλήρωσα την διπλωματική μου εργασία πάνω στη δυσλεξία με τίτλο «Δυσλεξία: Μελέτη Περίπτωσης Φωνολογικής Δυσλεξίας στην Ελληνική Γλώσσα». Το 1998 – 1999 είχα ενεργή συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα του Α.Π.Θ. ¨Διαγνωστικό τεστ γλωσσικής νοημοσύνης¨ με επιστημονικά υπεύθυνη τη Δρ. Ιάνθη–Μαρία Τσιμπλή. Ενώ παράλληλα είχα ενεργή συμμετοχή σε πρόγραμμα του Α.Π.Θ. για την εκμάθηση του συστήματος Braille στην Αγγλική γλώσσα με σκοπό τη διδασκαλία παιδιών με προβλήματα όρασης. Μέσα από τη συμμετοχή μου σε σεμινάρια και ερευνητικά προγράμματα ήρθα σε επαφή με διάφορες θεωρίες και νεωτεριστικές προσεγγίσεις αναφορικά με την ανάπτυξη του λόγου υιοθετώντας μια δημιουργική προσέγγιση της διδασκαλίας δίνοντας μου ταυτόχρονα την ευκαιρία να κατανοήσω πως η εκπαιδευτική διαδικασία οφείλει να έχει βιωματικό χαρακτήρα και να ενισχύει τη φυσική περιέργεια των παιδιών για τον κόσμο, πράγμα που έχω υοθετήσει ως διδακτική προγέγγιση προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

    Το 2014 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα Κλινικής Eκπαίδευσης στην Παθολογία του Λόγου στην Α΄Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ./ΓΝ Παπαγεωργίου με υπεύθυνη προγράμματος τη Dr. Ελευθερία Αβραμίδου, Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός και από τότε μέχρι και σήμερα συμμετέχω σε «θεραπευτικές ομάδες παιδιών» και στην παρέμβαση παιδιών με δυσκολίες στο λόγο και στην επικοινωνία.

Προκοπούλου Αθηνά

Προκοπούλου Αθηνά

Εξωτερικός Συνεργάτης
Προκοπούλου Αθηνά bio

– Φιλόλογος
– Ειδική Παιδαγωγός με Ειδίκευση στην πρώιμη παρέμβαση

Ονομάζομαι Προκοπούλου Αθηνά. Το 2012 αποφοίτησα από το τμήμα της Φιλολογίας, στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2014 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα εκπαίδευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες και συγκεκριμένα στη «Δυσλεξία» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ίδιο έτος τελείωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην «Ειδική Αγωγή» (ΜΑ in «Special Educational Needs», University of UEL). Συνέχισα την εκπαίδευση μου ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα «Κλινική Εκπαίδευση στην Παθολογία του Λόγου» της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. με υπεύθυνη τη Dr. Αβραμίδου Ελευθερία και παρέμεινα συνεργάτης της Εξ. Υπηρεσίας Λογοθεραπείας – Μαθησιακών Δυσκολιών μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου στην κλινική ανέλαβα με εποπτεία της Dr. Αβραμίδου παρεμβάσεις σε παιδιά με δυσκολίες στο λόγο και στην επικοινωνία καθώς και στην κατάκτηση του γραπτού λόγου. Επιπλέον, συμμετείχα σε ομάδα παρέμβασης παιδιών προσχολικής ηλικίας του Παιδικού σταθμού του ΓΝ Παπαγεωργίου και υπήρξα συν-συντονίστρια βιωματικών ομάδων εικαστικής θεραπείας σε εκπαιδευόμενους του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Κλινική Εκπαίδευση στην Παθολογία του Λόγου». Παράλληλα εργάστηκα ως ειδική παιδαγωγός σε ιδιωτικό Κέντρο Λογοθεραπείας και το Νοέμβριο του 2016 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στην «Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα βρέφη και έτσι παρακολούθησα την εκπαίδευση στην «Πρώιμη Παρέμβαση» στην Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής με υπεύθυνο το Dr. Δημητρίου, αλλά και την Prof Carol Cohen Weitzman (MD Director, Developmental – Behavioral Pediatrics, Professor of Pediatrics and Child Study Center, Yale School of Medicine, USA). Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στο εργαλείο «Care Index» για βρέφη από 0-3 ετών στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ. με υπεύθυνη τη Dr. Αβραμίδου Ελευθερία και τον Prof. Landini, ενώ ταυτόχρονα έκανα την κλινική μου εποπτεία με την Dr. Αβραμίδου Ελευθερία. Ωστόσο η όρεξη, το ενδιαφέρον και η αγάπη μου για τα παιδιά είναι αστείρευτα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου κέντρισαν τα παιδιά με αυτισμό. Σήμερα εργάζομαι επίσης στον τομέα της παράλληλης στήριξης, υποστηρίζοντας παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

    Συμμετείχα ενεργά σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια αναφορικά με την Εκπαίδευση, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και την Ειδική Αγωγή.

Ανάπτυξη του Παιδιού και Λόγος
Τσιμισκή 34, 4ος όροφος, Θεσσαλονίκη