Υπηρεσίες του Κέντρου Ανάπτυξη του Παιδιού και Λόγος

Υπηρεσίες του Κέντρου Ανάπτυξη του Παιδιού και Λόγος

Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες του Κέντρου μας είναι αρκετές, μέσα σε αυτές η λογοθεραπεία, μαθησιακές δυσκολίες, πρώιμη παρέμβαση κ.α.


Η δουλειά του λογοθεραπευτή αφορά την επικοινωνία, το λόγο, τη φωνή και την ομιλία. Προϋποθέτει τη στενή διεπιστημονική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων επιστημόνων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του παιδιού.

Οι Υπηρεσίες μας

Λογοθεραπεία

Ο λογοθεραπευτής έχει κύριο στόχο με την αξιολόγηση του να ανακαλύψει την ευχαρίστηση που αντλεί ένα παιδί. Από την επικοινωνία και επιμέρους στόχους την εκτίμηση των ψυχογλωσσικών επιπέδων (φωνητικό-φωνολογικό, σημασιολογικό, συντακτικό, πραγματολογικό) και των γνωσιακών δυνατοτήτων.

Μαθησιακές Δυσκολίες

Η ανάπτυξη του παιδιού είναι το αποτέλεσμα της συνέργειας σωματικών, κοινωνικών και ψυχικών παραγόντων. Γεγονός που αποτελεί βασικό στοιχείο για την κατανόησή μας ως προς τις μαθησιακές δυσκολίες.

Εποπτεία

Σκοπός της εποπτείας είναι η βελτίωση της ποιότητας της θεραπευτικής διαδικασίας.

Ψυχαναλυτική θεραπεία βρεφών / μικρών παιδιών-γονέων

H Ψυχαναλυτική θεραπεία βρεφών-μητέρων είναι μια ψυχαναλυτική μέθοδος προσαρμοσμένη στις ανάγκες του βρέφους με την παρουσία της μητέρας του.

0-3 Πρώιμη Παρέμβαση

Οι πρώιμες δυσκολίες των γονιών στη διεπίδρασή τους με το βρέφος, καθώς δεν γίνονται αντικείμενο συμβολικής επεξεργασίας και αναπαράστασης. Επηρεάζουν τον δεσμό βρέφους-γονιών και αντανακλώνται στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του βρέφους (Lebovici 1990 – Papousek 2001 – Fraiberg 2011 – Brisch 2014 – Dornes 2004).

Συμβουλευτική Γονέων

Η δουλειά με τους γονείς είναι μια δυναμική διαδικασία, που διέπεται από την ψυχαναλυτική σκέψη. Είναι μια ανατρεπτική και πολύπλευρη δουλειά.

Μάθετε περισσότερα

Care-Index (Crittenden 2010) Εκτίμηση Διεπίδρασης Βρέφους-Γονέων

Οι συνδυασμοί της συμπεριφοράς μητέρας-βρέφους που προκύπτουν από την εκτίμηση της δυαδικής σχέσης. Μπορούν να ερμηνευτούν με βάση το κατά πόσο η γονεϊκή συμπεριφορά σχετίζεται με τα σήματα του παιδιού και την αναδυόμενη συμπεριφορά του.

Θεραπευτική Ομάδα Παιδιών

Θέλοντας να κατανοήσουμε και να αποκαταστήσουμε (να θεραπεύσουμε) τις δυσκολίες των παιδιών.  Ώστε να μπορούν να υπάρχουν και να επικοινωνούν χωρίς προβλήματα με τους άλλους δημιουργήσαμε μια θεραπευτική ομάδα παιχνιδιού.

Κλείστε Ένα Ραντεβού

κλειστε ένα ραντεβου

Για να κλείσετε ραντεβού με την Dr. Αβραμίδου Ελευθερία καλέστε στο 2310 500405

Newsletter

  •   Τσιμισκή 34, 4ος Όροφος 564 27 - Θεσσαλονίκη
  •   +30 2310 500405, +30 6937 093780
  •   +30 2310 550199
  • avramidouria@yahoo.gr

Find Us

Ώρες Επικοινωνίας
Δευτέρα – Παρασκευή : 17:00 –21:00